Nagroda za wyróżnienie
21.06.2020, Kategoria: Aktualności
Aktywność się opłaca. Fantastyczna przygoda i świetna lekcja kulinarnego fachu spotkała dwie uczennice naszego Technikum Żywienia. Karolina i Zuza zostały wyróżnione w akcji Zasmakuj w książkach, którą od maja prowadziła Biblioteka szkolna
Nagrodą był udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez szefa kuchni Pałacu Goetz Pawła Krasa. Piękne wnętrza, nowoczesne techniki gotowania, świetna atmosfera i przepyszne efekty pracy to wrażenia, które długo pozostaną w ich pamięci. Dziewczyny pod okiem profesjonalistów przygotowały:
Danie główne: Halibut przygotowany metoda sous vide, chips z tapioki, sałatka z
rabarbaru, czarny makaron.
Deser: kompresowane truskawki, kwiaty czarnego bzu i lody z kwaśnej śmietany. Mniam